Tuesday, July 27, 2010

Shawl paling indah

bagi saya shawl ini memang sangat terindah lah. 
warna sangat menarik hati. design dan warna cantik
dan simple sangat. sesuai kalau nak pakai takde serabut.
material : cotton dona tello ( betul ke eja? hehe ) 
best sangat material, kalau tak percaya boleh cuba satu dulu.
PRICE : RM15 
Buy 2 free postage
( boleh campur dengan mana2 shawl lain ) 
 CODE : ST01


SOLD OUT


 CODE : ST02


SOLD OUT



 CODE : ST03

SOLD OUT




 CODE : ST04


SOLD OUT



 CODE : ST05



SOLD OUT




 CODE : ST06


SOLD OUT

Monday, July 26, 2010

Shawl cantik untuk raya :)

sekarang semua tajuk post mesti ada untuk raya kan?
alahai mestilah, untuk hari raya yang setahun sekali mesti
lah bercantik2 dari hujung kaki sampai ke hujung rambut.

shawl kali ini sangat simple tapi boleh buat orang pandang 
anda dua kali tau. hehe sebab border yang sangat unik dan
sesuai untuk dipakai di hari raya, event atau majlis kenduri.

material : cotton lembut ( bukan yang keras susah nak pakai )

PRICE : RM20 FREE POSTAGE






code : SC01
SOLD OUT


 code : SC02


SOLD OUT


 code : SC03


SOLD OUT

 code : SC04


SOLD OUT


 code : SC05


SOLD OUT

 code : SC06


SOLD OUT

 code : SC07


SOLD OUT



 code : SC08


SOLD OUT


 code : SC09


SOLD OUT


 code : SC10


SOLD OUT


 code : SC11


SOLD OUT

 code : SC12


SOLD OUT

 code : SC13


SOLD OUT

 code : SC14

SOLD OUT




code : SC15

SOLD OUT

Wednesday, July 21, 2010

Entri pemberitahuan.

assalamulalaikum.

waktu delivery
post entry ini dengan rasa berat hati sebab terpaksa sedikit tegas.
pertama sekali saya nak ingatkan yang saya hanya akan pos semua
shawl pada hari ISNIN dan JUMAAT sahaja. jadi, kalau sesiapa
yang bayar selepas/pada hari ISNIN memang saya akan pos pada
hari JUMAAT. tapi selalunya, saya akan berusaha jugak pos pada
hari- hari lain kalau saya free.

during delivery
bila saya dah pos, segala urusan pengeposan akan dilakukan oleh
pos ofis. jadi, sebarang masalah atau nak handle cepat atau lambat
posmen tu nak hantar DILUAR BIDANG KUASA saya. sekali lagi
saya akan cuba call pihak pos ofis, JIKA ada yang email saya tentang
masalah shawl yang tak sampai. before ini masalah delivery kurang sbb
saya akan bertungkus lumus membalut dan mengepos shawl walaupun
sudah jam 3 4 pagi. tapi kali ini, saya terlalu sibuk dengan jadual belajar
saya dan weekend jugak sangat sibuk dengan event itu dan ini.

who handle the blog?
orang yang menghandle blog adelah saya seorang. yang reply email saya.
check stock saya, amek stock saya, ambil gambar saya, bungkus barang 
saya. semuanya saya seorang yang buat. jadi, boleh tolong bayangkan
betapa saya sangat penat? betapa saya memerlukan anda memahami
keadaan saya? saya dapat reply email within 24 hours sebab hp saya
dapat terima email. jadi jangan pula ada yang cakap, reply email cepat
nak pos bukan main lambat. saya sedang berusaha yer. jangan ingat
saya buat kerja sambil lewa.

tipu customer ke?
tak pernah sekali pun. saya buat business ni dah lama. bukan baru 2 3 hari.
kalau saya tipu orang, saya tak kan dapat kekal sampai sekarang takkan
dapat maju sampai sekarang. jangan fitnah saya. tolonglah. itu yg paling
saya takut dalam buat business ni.


status saya apa?
saya adalah pelajar ijasah jurusan perakaunan sepenuh masa.
dan blog ini di adakan kerana minat saya yang sangat2 mendalam
dan jugak kerana saya ingin provide quality product with very
reasonable price. kalau perasan kebanyakkan shawl saya akan
lebih murah dari blog lain. contoh macam shawl emas  saya jual
hanya RM25 free postage. dan blog lain jual Rm30++ banyak
yang saya tawarkan ( bagi saya ) sangat berpatutan dan saya harap
kalau tak semua, segelintir pun jadilah untuk menghargai usaha saya.

minta maaf kerana entry ini panjang dan penuh emosi. kalau boleh taknak
pos entry berkaitan perasaan dan ketegasan di lain masa. InsyAllah.

semoga Allah terus memberkati perbuatan dan kata - kata kesat anda.
Amin. ( for whom to be specific. )
Sunday, July 18, 2010

Shawl emas untuk raya :)

salam semua. shawl kali ini sangat istimewa.
sebab cantik sangat-sangat. boleh pakai untuk
function or event or dinner dan yang paling penting
boleh pakai untuk hari raya. :) kalau hari raya pakai
shawl ni, confirm vouge punyerrrr...

my idol pun pakai shawl ni time dia khawin tau.
ika radiusite ( yang cun melecun tuuuu )

PRICE : RM25 EACH
FREE POSTAGEEEEE :)




code : SE01




SOLD OUT






CODE : SE02
SOLD OUT


CODE : SE03




SOLD OUT





CODE : SE04

SOLD OUT


CODE : SE05
AVAILABLE


CODE : SE06
SOLD OUT


CODE : SE07
SOLD OUT


CODE :SE08
SOLD OUT






CODE : SE09

SOLD OUT


CODE : SE10

SOLD OUT



CODE : SE11




SOLD OUT




CODE : SE12
SOLD OUT


CODE : SE13
SOLD OUT
Saturday, July 17, 2010

Tutorial pakai shawl rainbow.

salam semua. hari ini saya buat tutorial untuk pakai shawl rainbow.
kan yang cantiknya shawl rainbow ni, kalau kita pakai dan nampak
rainbownya kan? jadi, hari ini saya buat tutorial bagi nampak rainbow k?



1. Mula-mula pakai shawl sebelah pendek sebelah panjang, pastikan bahagian
rainbow akan ada dekat bahagian dada bila nak tarik kat atas.



2. kemudian tarik bahagian tadi ke depan, untuk dipin atau diselitkan.



3. kalau saya, saya prefer pinkan dekat tepi pipi, sebab senang tak tercabut.



4. bahagian yang sebelah lagi kemaskan macam biasa, dan betul-betulkan
lah sikit bahagian depan supaya kemas. :)

harap tutorial ini membantu. nanti bahagian rainbow akan nampak dekat depan 
dan tepi. selamat mencuba.
Thursday, July 15, 2010

Shawl rainbow untuk raya :)

RM10 each
Buy 3 get free postage

Material : Mortada





code : SR01
sold out



code : SR02

sold out



 code : SR03




fully reserved




 code : SR04

sold out


code : SR05
sold out


** semua warna hitam di atas yang membezakan adalah warna rainbow tu :)




code : SR06
sold out





code : SR07
sold out




code : SR08





sold out






code : SR09
sold out





code : SR10

sold out




 

Blog Template by YummyLolly.com