PENTING

PENTING

Order form :

Full name:
Email Address:
Address :
H/P no :
Code item(s) :
payment method : maybank2u *letak email sayapunyashawl@gmail.com
cash deposit *mms/email the picture of the receipt
Postage method : Pos laju
COD ( area uitm shah alam )
Kalau salah satu items yang di order tiada : cancel order
proceed order dengan available items
saya akan email items tambahan
bila bayaran akan dibuat? 1 jam selepas dapat confirmation email
24 jam selepas dapat confirmation email
dalam tempoh 2 hari *selepas 2 hari nama akan diblacklisted jika MIA tanpa sebab
Comment :

Put a website form like this on your site.
Sunday, July 12, 2009

Cara Pemakaian Shawl


BE MUSLIMAH. BE AWESOME. BE ADORED.


hye lovely.
hari ni i upload tutorial pakai shawl.
cara nak pakai die senang sangat - sangat.
semua orang pun boleh pakai shawl.
tak kisah lah muka anda bulat ke, bujur ke. semua sesuai. :)

tapi sebelum tu, i nak bagi beberapa tips pakai shawl ni.
hehe macam pandai je. tapi tak pe. ini apa yang i tahu.
jadi i kongsi lah kan.

1. Pakai shawl, mesti pakai skarf sebab nampak
lebih kemas dan tak bergerak. jadi tak kisah lah shawl tu licin ke,
keras ke, anda still akan nampak kemas.

2. kalau anda seorang yang lincah, jangan selitkan bahagian tepi shawl,
sebaliknya pin kan @ guna kan sepit. jadi ia takkan mudah tercabut.

3. jangan pakai terlalu kedepan ( konon untuk tak nampak muka bulat ),
pakai je macam biasa, sampai selesa. baru akan nampak kemas.

okay itu saja tipsnya. nanti kalau i tahu lagi.
i kongsi dengan anda semua ye.

** model my sister. tak tahu kenapa senyum dia same, dalam setiap gambar. hehe

Penerangan untuk setiap gambar :

1. pakai shawl sebelah pendek sebelah panjang. ( selalunya shawl plain polyester, kene pakai sama rata )

2. tarik bahagian panjang ke atas dan tarik kebelakang.

3. tarik sehingga seperti dalam gambar ( di bahagian telinga ).

4. kemudian selitkan @ pinkan @ sepitkan. Buat kemas-kemas. dan selitkan ketat-ketat.
pastikan tiada ruang angin di sekeliling tempat yang dililit.

5. Tarik bahagian pendek kebelakang. Dan kemaskan. Kalau taknak terjatuh pinkan bahagian ini.

6. Taraaaa dah siap :)


 

Blog Template by YummyLolly.com